Sipariş Hattı: 0553 199 07 20

Elektronik Sigara Antalya Satış Noktası

Elektronik sigaralar sigara bağımlılığından tamamen kurtulabilmek için kişilerin tercih ettikleri ürünler arasında yer almaktadır. Elektronik sigara sayesinde sigaranın zararlı etkilerinden tamamen kurtulabilmek de mümkün olmaktadır. Elektronik sigaralar zaman içinde Türkiye’de de her geçen gün elektronik sigara kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bunun temel nedeni ise kişilerin sigarayı bırakamamasından ve çok daha etkili araçlar aramasından kaynaklanmaktadır. Elektronik sigara, Antalya’da yaygın olarak satışı gerçekleştirilen ürünler arasında yer almaktadır. Özellikle turistik bir bölge olması nedeniyle Antalya içinde bulunan ilçelere dağıtımı da elden gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle de elektronik sigara Antalya bayisi arayan kişiler diledikleri zaman ürün satın alabilmekte ve kullanabilmektedir.

Elektronik Sigara Zararlı Mıdır?

Elektronik sigara, aynı zamanda e-sigara olarak adlandırılan, düzenli bir sigaranın deneyimini simüle eden, batarya ile çalışan bir cihazdır. Zira daha az sayıda sağlık riski söz konusudur. Çünkü katran ve yüzlerce başka zararlı madde içermeyen nikotin buharları içerir. Elektronik sigara bununla birlikte, açıklayacağımız gibi, daha az riske sahip olan ürünler arasında yer almaktadır. Elektronik sigaralar aslında kişilere sigaradan çok daha az zarar vermektedir.

Sigaranın zararları ile boy ölçüştürülecek olursa eğer elektronik sigaraların buhar soluduklarının da gözden kaçırılmaması gerekmektedir. Fakat içinde bulunan değişik maddeler de zaman zaman kişilere zarar verebilmektedir.

Sigaradan çok daha az zararlı olan bu ürünler kullanıcılar tarafından sigarayı bıraktırma amaçlı olarak kullanılabilmektedir. Antalya bölgesinde yaşıyor ve elektronik sigara kullanmak istiyorsanız elektronik sigara Antalya satış noktası aracılığı ile satın alıp kullanabilirsiniz.

Elektronik Sigara Likidinin İçinde Neler Bulunur?

Sigara üretmek için tütünü yakan geleneksel sigaralardan farklı olarak, elektronik sigaralar, bir kısmı e-sıvı olarak adlandırılan bir sıvıyı buharlaştırır. Bu e-sıvı, piyasada 7000’den fazla çeşidi bulunan küçük şişelerde ayrı olarak satın alınır.

Elektronik sigaraların içinde genel olarak nikotin bulunmaktadır. Elektronik sigaraların zararlı etkilerini tartışırken diğer maddeler, çeşitli kalay, kurşun, nikel, krom, nitrosaminler ve fenolik bileşikler, karsinojenik potansiyel gibi maddelerden de bahsetmek mümkün olmaktadır.

E-sıvıdaki nikotin içeriği genellikle sıfırdan 36 mg / mL’ye kadar değişir. En yaygın konsantrasyonlar 6 mg / mL, 12 mg / mL, 18 mg / mL veya  24 mg / mL’dir.

Ancak, çalışmalar, üreticiler tarafından onaylanan nikotin içeriğinin her zaman güvenilir olmadığını ve genellikle etiketlerde belirtilen değerden daha yüksek olduğunu göstermiştir. Nikotin içermediğini iddia eden e-sıvılar bile vardır, ancak analiz edildiğinde içeriklerinde nikotin bulunmaktadır.

E Sigaranın Zararı Var Mıdır?

Bir yandan, elektronik sigaraların konvansiyonel sigaralardan daha az zararlı olduğu doğruysa, bunların hiçbir şekilde sağlık riskinden arınmış ürünler olmadıkları da doğrudur.

Nispeten yeni bir ürün olduğu ve son zamanlarda devlet kurumlarından dikkat çektiği için, hala uzun süreli e-sigara kullanımının sonuçları konusunda büyük bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır. Teorik olarak sıradan sigaralardan daha güvenli olmasına rağmen, sözde daha fazla güvenliği kanıtlayacak bilimsel bir kanıt yoktur. Brezilya, Avusturya, Arjantin, Kanada ve Kolombiya gibi ülkelerin ticarileşmesine izin vermemesinin nedeni budur. Avustralya, Danimarka, Belçika ve Avustralya gibi diğerleri sadece nikotinsiz elektronik sigara satışına izin vermektedir.

Ancak elektronik sigaralarla ilgili endişeler sadece uzun vadeli çalışmaların eksikliği ile ilgili değildir. E-sıvıda bulunan maddelerin bazılarının zararlı olduğu bilinmektedir.

Antalya’da yaşayan ve elektronik sigara kullanımı gerçekleştirmek isteyen kişiler elektronik sigara Antalya satış noktası aracılığı ile ürünleri temin edebilmektedir. Özellikle Antalya içine elden teslimat yapabiliyor olması nedeniyle de pek çok kişi bu ürünleri satın almaktadır.

Elektronik Sigara ve Nikotin İlişkisi

Nikotin son derece bağımlılık yapmasının yanı sıra, sağlık sorunlarına da neden olan bir maddedir. Elektronik sigara içen insanlar, sıradan sigaralarda solunanlara çok benzer nikotin miktarını solumaktadır.

Nikotin, diğer etkilerin yanı sıra, kardiyovasküler olaylar, gecikmiş fetal gelişim, düşük doğum riskinin artması, preterm doğum riskinin artması ve ergenlerin ve ergenlerin beyin gelişimindeki artışın riskini artırmaktadır.

Yüksek dozda nikotinin akut tüketiminin, en şiddetli vakalarda bulantı ve kusma ile konvülsiyon ve solunum depresyonu arasında değişen semptomlara neden olan zehirlenme potansiyeli vardır. Bu özellikle nikotin zehirlenmesi eşik değeri erişkinlerden daha düşük olan çocuklarda geçerlidir. Ebeveynlerinin e-sigaralarını kullandıktan sonra zehirlenmeden ölen çocukların bile söz konusu olabilmektedir. Sadece risk hakkında bir fikre sahip olmak için, bir çocuk için potansiyel olarak ölümcül düşünülen nikotin dozu 10 mg’dır. 18 mg / dL konsantrasyonunda 5 mL’lik e-sıvının ortak bir dolumu, potansiyel olarak ölümcül dozdan 9 kat daha fazla 90 mg nikotine sahiptir.

Birçok elektronik sigara inhalasyon ile aktive edilir. Ebeveynlerini taklit eden ve elektronik sigara almak isteyen bir çocuk için çok kolaydır. Bu, bazı ülkelerin e-sigaraların, çocukların yanlışlıkla kullanmasına karşı bir tür güvenlik mührü ile gelmelerini talep etmelerinin nedenlerinden biridir.

Türkiye’de de bu durumdan bahsetmek aslında yanlış olmayacak durumlar arasında yer almaktadır. Antalya’da sadece elektronik sigara satışı üzerine çalışan firmalardan da bahsetmek mümkün olabilmektedir. Hatta Kepez, Muratpaşa ya da Lara gibi pek çok bölgeye bu ürünlerin teslimatı da elden yapılmaktadır. Elektronik sigara Antalya satış noktası aracılığı ile ürünlerinizi satın alarak kullanabilirsiniz.

Elektronik Sigaranın Sigarayı Bırakmaya Faydası

Sıradan sigaralar, yaratılan en zararlı serbest ticaret ürünlerinden biri olduğundan, tüm sorunlarda bile elektronik sigaraların sağlığa daha az zararlı olabileceği doğaldır.

Elektronik sigaraların geleneksel sigaralara göre avantajları şunlardır:

·         E-sigarada zehirli maddeler olsa bile, daha az zehirli kimyasallara maruz kalma.

·         Dişleri sararmaz halde bırakmaz.

·         Kötü kokuya neden olmaz.

·         Daha az kirleticidir.

·         Daha ucuzdur.

·         Sigara dumanı daha az zehirli gibi görünmektedir; ancak durumun aksinden bahsedilebilir.

·         Riskler olmasına rağmen, daha düşük bir akciğer hastalığı riski var gibi görünmektedir.

Bazı avantajlar olsa da, şimdiye kadar ortaya çıkan her şey için, doktorların ve tıp derneklerinin büyük çoğunluğu, elektronik sigarayı dört sorundan dolayı sigara içmek için bir tedavi şekli olarak önermemektedir:

1- Elektronik sigaralar görünüşte zehirsiz ürünler değildir. Uyuşturucu ve sakız veya nikotin yamaları gibi daha güvenli ve daha bilimsel seçenekler vardır.

E-sigara kullanan kişiler geleneksel sigaraları bile azaltmış olsalar da, 2013 yılında yapılan bir çalışmada e-sigara kullanıcılarının% 77’sinin sıradan sigara içmeye devam ettikleri görülmüştür. Birçok durumda nikotin kullanımı azaltılmamakta ve hasta mümkün olan en kısa zamanda bağımlı olmaya devam etmektedir.

3- Bu ürün hakkında yeterli bilimsel bilgi bulunmamaktadır. Uzun vadeli elektronik sigaraların geleneksel sigaralardan gerçekten daha güvenli olup olmadığını bilmiyoruz.

4 – Elektronik sigara kullanımının uyaranları, yıllarca süren istikrarlı düşüşten sonra, sigara karşıtı kampanyalardan dolayı, nikotin bağımlısı kişilerin sayısında artışa neden olabilir. Yanlış güvenlik izlenimi, sigara içenlerin tekrar büyümesine neden olabilir. Sigara içenlerin sıradan sigaraları tamamen durduran eski sigara içenlerin artık elektronik sigara ile sigara içmeye gittiğini gösteren çalışmalar mevcuttur.

Halk sağlığı açısından bakıldığında, elektronik sigaraların yaygınlaşması tütün kontrolünde geriye doğru bir adım anlamına gelebilir. İçinde e-sigara içmek isteyen insanlar bile bulunmaktadır; çünkü bu tip sigaraların pasif içilmesinin güvenli olduğu düşünülmektedir.

elektronik sigara antalya satış noktası, elektronik sigara antalya bayisi

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Satın Al - Bilgi Al
Merhaba Likitler Hakkında Bilgi Almak İster misin?